Vés al contingut (premeu Retorn)

Destacat

X edició de la Barcelona Global Energy Challenges

18/05/2015

La jornada s'ha convertit ja en una cita obligatòria als calendaris d'esdeveniments internacionals a Catalunya.

Experts d'universitats i centres de recerca a més d'empreses s'han reunit en la X edició de la Barcelona Global Energy Challenges per presentar els reptes i les solucions energètiques que s'hauran de fer front en els propers anys. La jornada, organitzada pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Fundació b_TEC, el Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) i el Centri d’Innvocació i Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CIT-UPC), s'ha celebrat el 18 de juny a l'auditori de la Torre de Telefónica, prop del futur Campus Diagonal-Besòs.

A diferència d'altres edicions, aquest any la jornada ha començat amb un resum de les nou edicions anteriors, a través del com hem conegut l'evolució dels reptes energètics d'aquests últims anys. A continuació, les sessions plenàries han tractat temes tan importants com el descobriment de noves tecnologies energètiques, l'energia fotovoltaica, l'electroquímica i el canvi climàtic. D'altra banda, els workshops han permès el debat sobre els efectes de la il·luminació en la salut humana, l'eficiència energètica als edificis, la captura i processament del CO2 i les tendències del mercat global en mobilitat elèctrica.

Un dels ponents més rellevants ha estat Fikile R. Brushett, professor assistent en el Departament d'Enginyeria Química del MIT. El seu grup de recerca estudia l'acceleració del desenvolupament de sistemes electroquímics transformativos amb l'objectiu global de promoure tecnologies d'energies sostenibles.

La jornada ha explicat també amb la ponència de Jessika Trancik, professora assistent dels Estudis d'Energia del Departament de Sistemes d'Enginyeria del MIT. Investiga els costos dinàmics i els impactes ambientals de les tecnologies energètiques per documentar el disseny i les polítiques tecnològiques.

A més, Alejandro Pérez, director del Laboratori de Materials i Sistemes per Energia Solar en el IREC, ha presentat el seu treball de recerca a les noves tecnologies fotovoltaiques per a cèl·lules solars de pel·lícula fina de baix cost i alta eficiència. Albert Cuchí, professor de la UPC, ha parlat sobre la recerca en temes de sostenibilitat i arquitectura. També Laurent Bidell, director de projectes en la French Alternative Energies and Atomic Energy Commission (CEA) va estar present en la jornada.

La jornada ha comptat amb el patrocini de Fundació Repsol, Gas Natural Fenosa, KIC InnoEnergy i Telefónica.