Vés al contingut (premeu Retorn)

Destacat

Plenari Jove

05/06/2018

Sustainable Energy Days June 2018 Barcelona

En el marc de la trobada europea d’Energy Days, el passat 4 de juny es va celebrar el Plenari Jove al Campus Diagonal-Besòs. Una jornada dirigida a tots els estudiants de 4t d’ESO i 1er de Batxillerat dels instituts del Districte de Sant Martí de Barcelona i del municipi de Sant Adrià de Besòs, per parlar dels grans reptes energètics del futur.

La sessió plenària va tractar l’origen i les conseqüències del canvi climàtic com també les diverses alternatives per la millora del medi ambient. De les solucions presentades, es va explicar el canvi estructural de la transició energètica, que és el procés de transició d’energies fòssils a renovables; l’ús de l’energia de les estrelles;  i les millores en la mobilitat elèctrica a la nostra ciutat.

La directora de l’EEBE, Adriana Farran, va inaugurar l’acte i va presentar el nou Campus Diagonal-Besòs als estudiants de les escoles del territori.  Durant la jornada, es va comptar amb dos ponències molt rellevants del sector de l’energia. D’una banda, el sotsdirector de recerca de l’EEBE, Jordi José, qui és també Doctor i professor de Física, va presentar la recerca en l’àmbit de l’energia. Per altra banda,  el enginyer en cap de l’agència europea Fusion For Energy, Jesús Izquierdo, va explicar les futures maneres de produir energia i va presentar el projecte europeu ITER.

A més, per estimular la participació del alumnat es va realitzar diferents jocs i es va dur a terme una connexió amb Brussel·les, on aquests dies es celebra l’Energy Week de la Unió Europea, perquè expliquessin la iniciativa i els reptes de la transició energètica.

Cal destacar també, la inspiradora ponència de dos estudiants de batxillerat que van guanyar el premi Imagine,  el qual està impulsat per un centre  que promociona projectes per trobar solucions als diferents problemes del món.  Els dos joves van presentar el seu projecte Sharge que ofereix la possibilitat de generar més punts de carregues per a vehicles elèctrics i compartir energia.

La jornada va concloure amb el lliurament dels premis per part de l’Alcalde de Sant Adrià i la Directora de l’EEBE als alumnes que van guanyar en els jocs que proposaven al plenari.

Vídeo resum del Plenari Jove 4/06/2018